Ako spoznať kvalitnú náplň

So sedacími vakmi sa v poslednej dobe doslova roztrhlo vrece. Výrobcovia sa predbiehajú, aby zákazníkovi ponúkli ten najlacnejší a najpohodlnejší sedací vak. Často to však môže byť na úkor kvality.

Vedeli ste, že náplňou sedacieho vaku sú polystyrénové guličky?

Výrobcovia, ktorí zákazníkom prinášajú produkt za najnižšiu cenu často používajú polystyrénovú drť. Jedná sa priamo o recyklát, ktor je drtený z polystyrénových odrezkov dosiek ktoré zostali ako odpad zo stavie. Človek si potom doma pohodlne odpočíva na vaku plnom odpadu v ktorom je možné nájsť taktiež triesky alebo kamienky.



My v SakyPaky sme hľadali pokiaľ možno najkvalitnejšieho dodávateľa polystyrénu. Prvý predpoklad je, že sa bude jednať o surovinu potravinársku, teda zdravotne nezávadnú. Druhým veľkým kritériom bola zosadavosť guličiek. Ťažšia náplň znamená vyššiu hustotu materiálu guličiek a tým ich nižšiu zosadavosť. Aj keď táto je prirodzenou vlastnosťou polystyrénu a za nejaký čas bude potrebné váš sedací vak doplniť.

Ako sme guličky do sedacieho vaku testovali? Z niekoľkých firiem sme si nechali zaslať vzorky náplne, ušili sme desiatky taburetiek a tie sme rozdali do škôl a materských školiek. Deti ich otestovali za nás. V priebehu pol roka sme sledovali zosadavosť vakov a ten, ktorý sa za tú dobu zosadol najmenej sa stal jasným víťazom. A to je náplň ktorú dnes používame pre sedacie vaky SakyPaky, ktorú naviac plníme optimizmom :)

Více než 30letá tradice naší dílny

Nový život pre staré vaky