Ako vybrať sedací vak?

Chcete urobiť radosť svojim deťom? Zháňate do obývacej izby krásny designový doplnok do ktorého sa po dlhom pracovnom dni radi vyvalíte a budete len relaxovať? Jednoducho uvažujete o zaobstaraní sedacieho vaku, ale stále neviete aký si vybrať? Nevešajte hlavu, my vám poradíme.

Hlavná je kvalita, nie cena

Keď si teraz zadáte do internetového vyhľadávača slová ako sedacie vaky, sedacie vrecia či detské sedacie vaky vybehnú vám tisícky odkazov, takže je logické, že rozhodovanie je ťažké. Naviac rada firiem cieli na  cenu. Radíme ale nenechať sa zlákať len slovíčkami najlacnejší či najakčnejší. Ľahko sa vám potom môže stať, že za dobu, kedy by vám slúžil jeden kvalitný sedací vak, "spotrebujete" 2 či 3 najlacnejšie sedacie vaky, takže nakoniec ešte prerobíte. A ako teda spozať kvalitu?
 

1. Odolný materiál s ľahkou údržbou

Pretože sa na trhu pohybujeme už viac ako 11 rokov, vieme, že často sú vrecia vyrábané z málo pevných syntetických lesklých materiálov z ázijských zdrojov. Te sú síce na pohľad efektné a pestrofarebné, ale nemajú dostatočnú pevnosť a trvanlivosť. Hrozí možnosť pretrhnutia. Naviac pri sedení v nich sa náplň zosúva a neposkytuje dostatočnú stabilitu. Radíme teda nakupovať tam, kde sa v popise každéo vreca dočítate aký materiál bol pri výrobe použitý. Taktiež je dobré z popisu zistiť ako sa sedací vak urdržiava. Najmä u detských sedacích vriec je to jednoduchá údržba dôležitým faktorom pri výbere. Precíznosť a kvalitu taktiež poznáte z veľkých obrázkov, ktoré ukazujú nielen celok ale aj detaily. Keď bude mať obchod len malé fotky je lepšie kliknúť inam. Predsa nebudete kupovať zajaca vo vreci.

2. Guličky ktoré vydržia a vydržia...

Ak hovorí pan Koudelka, ktorý plní naše sedacie vaky: "ona nie je gulička ako gulička". Inačk povedané, ruka v ruke s kvalitným prevedením vaku ide jeho náplň. Opäť radíme zaujímať sa o pôvod guličiek a opýtať sa aj známych ako boli s ktorou náplňou spokojní. My si dôležitosť náplne uvedomujeme veľmi dobre a tak sme naše EPS guličky starostlivo vyberali viac ako pol roka od 9tich rôznych dodávateľov. Pri testovaní nám pomohly deti v materských škôlkach, ktoré dali vakom naozaj zabrať :) Poznáte to - skákanie, sedenie, hádzanie stavanie domčekov, ... a vďaka tomu sme vybrali tú najkvalitnejšiu náplň ktorú nájdete vo všetkých našich sedacích vakoch SakyPaky. A pretože sme testovali s deťmi, je jasné, že naše polystyrenové guličky sú úplne nezávadné, nič sa z nich neuvoľňuje a nijako sa tak nemusíte obávať o svoje zdravie.

3. Veľkosť a nosnosť

Je jasné, že leňošenie na mäkkúčkom vaku si chce v domácnosti vychutnať každý jej člen. Aj keď teda kupujete vak pre deti je dobré keď je dostatočne veľký aj pre dospelých. U kvalitného produktu sa rozmery dozviete v popise, rovnako tak sa dočítate aj nosnosť. Naše detské sedacie vaky a taburety majú nosnosť nimimálne 100 kg, takže sú naozaj skoro pre každého.

4. Krásný interiérový doplnok

Samozréjme pri výbere sa budete zaujímať aj o vzhľad. Je skvelé keď je možné sedacie vaky, vrecia či taburety zakúpiť v rôznych farbách. Môžete tak mať napríklad rovnaký tvar, ale rôznu farbu. A samozréjme parádne sú aj rôzne motívy. My v SakyPaky moderný design milujeme. Pracuje pre nás tím českých a slovenských designerov a tak u nás napríklad nájdete vaky s motívom dalmatína či hravých bodiek.

Prajeme šťastnú ruku pri vybere!

Více než 30letá tradice naší dílny

Nový život pre staré vaky