Realizácia pre Múzeum Karla Zemana

Navrhnúť pre expozíciu múzea Karla Zemana produkty, ktoré umožnia návštevníkom vychutnať si atmosféru výstavy, bola pre nás v SakyPaky úloha ako šitá na mieru.

Sedáky na cestu so sebou

Požiadavka zo strany zadávateľa bola, aby produkty do expozície tématicky zapadly a aby nepôsobili rušivo. Pre interiéry sme zvolili praktický produkt Triburet, ktorý sa dá použiť buď ako pohodlný vyšší taburet, alebo rozložiť do samostatných troch sedákov. Tieto si návštevníci môžu nosiť so sebou po celej expozícii a na ktroromkoľvek mieste sa na nich posadiť..
Pre expteriér sme navrhli väčšie sedacie vaky TurTur. Použitý materiál má vodný stĺpec 30cm, takže ich je možné bez problémov použiť pre vonkajšie sedenie.
Všetku grafiku sme zladili sami priamo v ateliéri. Zvolili sme tematicky podobné prvky ako v Zemanových filmoch. Najmä z filmu Vynález skazy. Ide o grafiku kovových častí a nýtovaných dielov. Na produktoch sú vhodne použité taktiež zábery z filmu.
Keď sme priniesli do múzea prvé vzorky a položili ich na zem... do dvoch minúť boli podsedáky rozobrané a ihneď začali plniť svoj účel. Deti, ktoré múzeum v ten deň navštívili, sami pochopili, že sa nemusia pýtať a vaky si vzali so sebou na prehliadku celým múzeom.

Z odovzdávania sme odišli plní optimizmu. Vlaste... ako vždy :)

 

Více než 30letá tradice naší dílny

Nový život pre staré vaky